U21-es Eb-selejtező - A csoport negyedik helyén zártak a magyarok

Sport, 2018.10.16

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott Törökországtól az Európa-bajnoki selejtezősorozat zárófordulójában, kedden, ezzel a negyedik helyen végzett csoportjában.

A Felcsúton rendezett mérkőzésen Michael Boris szövetségi edző csapata szerzett vezetést a kilencedik percben Vida Máté révén, majd a törökök egyenlítettek a második félidő elején úgy, hogy Deniz Hummet távoli lövését Demjén Patrik bevédte. Az összecsapást Melih Okutan döntötte el a hajrában.

Tavaly októberben idegenben gól nélküli döntetlent játszott egymással a két csapat. A törökök a felcsúti sikerükkel megőrizték harmadik helyüket. Magyar győzelem esetén a két válogatott helyet cserélt volna.

A csoportban a belgák lettek az elsők, akik az élről kezdték az utolsó fordulót, és idegenben 3-0-ra nyertek a svédek ellen.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának első helyezettjei közvetlenül kijutottak az Olaszországban és San Marinóban jövő júniusban sorra kerülő kontinenstornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat. Rendezőként az olaszok automatikusan résztvevői az Eb-nek. A sorozat olimpiai selejtező is, mert az Eb-ről négy csapat utazhat Tokióba. Az már korábban eldőlt, hogy a magyar együttes nem végezhet továbbjutó helyen, így az olimpiáról is lemarad.


Eredmények,

U21-es Eb-selejtező, 6. csoport, 10. forduló:
Magyarország-Törökország 1-2 (1-0)
----------------------------------
gólszerzők: Vida (9.), illetve Hummet (53.), Okutan (81.)


A csoport végeredménye: 1. Belgium 26 pont, 2. Svédország 20, 3. Törökország 17, 4. Magyarország 11, 5. Ciprus 7, 6. Málta 4
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!