U23-as birkózó Eb - Két ötödik helyezés a magyarok első napi mérlege

Sport, 2017.03.28

Nem sikerült jól magyar szempontból a szombathelyi U23-as birkózó Európa-bajnokság első napja, melyen a négy magyar összesen egy győzelmet aratott, igaz, így is két ötödik hellyel zártak a hazai versenyzők.

A keddi nyitányon a hazai szövetség tájékoztatása szerint a szabadfogásúak 57, 65, 74 és 97 kilogrammos kategóriáinak küzdelmeit rendezték meg az Aréna Savariában.

A legkisebbek között Román Tamás a negyeddöntőben kezdett, ahol simán kikapott a junior világ- és Európa-bajnok, olimpikon török Szulejman Atlitól, majd az esti bronzmeccsen a moldovai Ivan Zamfirov is technikai tussal győzte le, így ötödik lett.

A 97 kilóban Juhász Balázs hasonló utat járt be: a nyolc között a junior vb-első orosz Georgij Gogajev verte 10-0-ra, majd a helyosztón a német színekben versenyző Gennadij Cudinovic 11-0-ra.

A nap másik két magyarja közül a 65 kilogrammban érdekelt Sepeczán János a nyolcaddöntőben legyőzte spanyol ellenfelét, azt követően azonban előbb a negyeddöntőben, majd a vigaszágon is kikapott, míg a 74 kilogrammos Lukács Botond a 16 között veszített német riválisa ellen, aki nem jutott fináléba, így Juhász egy meccs után kiesett.

Szerdán a szabadfogásúak 61, 70, 86, és 125 kilogrammos súlycsoportjainak versenyeivel folytatódik a kontinensviadal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!