U23-as birkózó Eb - Magyar aranyérem a zárónapon

Sport, 2017.04.02

Lévai Zoltán aranyérmet nyert a szombathelyi U23-as birkózó Európa-bajnokság zárónapján.

A hazai szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a BHSE 75 kilós kötöttfogású versenyzője román ellenfelét 4-1-re, litván riválisát 8-0-ra múlta felül, aztán egy grúz (5-1) és orosz birkózót (5-0) győzött le a döntőbe vezető úton. A fináléban a horvát Anton Kamenjasevic sem tudta megállítani, őt 7-2-re verte.

"A tavalyi junior vb-n már legyőztem a horvátot, csak sokkal szorosabban, most viszont egész nap nagyszerűen ment, hiszen nagyon erős volt minden ellenfelem, a grúz ellen volt a legnehezebb dolgom. Úgy érzem, lassan a felnőttek közé is kezdek beleerősödni, lassan megközelíthetem a hazai klasszisokat, például Lőrincz Tamást" - értékelt Lévai.

Hazai részről a címvédő Szilvássy Erik (85 kg) is elverekedte magát az éremcsatákig, de a bronzmeccsen alulmaradt, így ötödikként zárt. A további két vasárnap érdekelt magyar, Losonczi Ottó (66) és Almási Ferenc (130) kiesett.

A magyar válogatott - minden szakágban dobogós helyezést elérve - két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel zárta az Eb-t.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!