Újra kellemetlen perceket okozna a Szegednek és a Veszprémnek a Tatabánya a következő szezonban

Sport, 2020.06.11

Ancsin Gábor a korábbi években megfordult Szegeden és Veszprémben egyaránt, jelenleg pedig a bajnoki bronzérmes Grundfos Tatabánya együttesét erősíti.

Ancsin Gábor Emellett elmondhatja magáról, hogy a magyar válogatottat is több világversenyen képviselte, igaz a legutóbbi két alkalommal kimaradt az utazó keretből. Milyen formában érzi most magát, kevéssel a Tatabánya felkészülésének megkezdése előtt, erről, illetve a következő szezonbeli céljairól faggattuk a válogatott jobbátlövőt.

W. Milyen állapotban kezded a felkészülést majd júliusban?

A. G: Szerencsére egyre inkább belelendülök. Már erőnléti edzőhöz járok konditerembe, de például labdát régen nem fogtam a kezembe. A karantén ideje alatt is minden nap edzettem, mozogtam, de én is elmondhatom azt, hogy ez messze nem olyan mint egy normál edzés. Jelenleg viszont úgy érzem, hogy jó formában vagyok, de ezt majd az edzések, különösen a labdás edzések fogják eldönteni.  

W: Korábban edzőtőktől, Vladan Matictól is kérdeztem, de természetesen a te véleményedre is kíváncsiak vagyunk: milyen lesz a Tatabánya a következő szezonban, hova várod a csapatot? Most nagyrészt magyar játékosokból fog állni az együttes.

A. G: Jórészt már a tavalyi mag is magyar volt, persze volt négy külföldi játékosunk is. Én a változások ellenére azt mondom, hogy a céljaink ugyanazok, amik korábban is voltak, tehát a harmadik hely megszerzése. Bele kell azonban számítani, hogy ennek a csapatnak, az új játékosokkal kiegészülve, még össze kell szoknia. Én abszolút pozitív vagyok e tekintetben egyébként a jövőt illetően, már alig várom hogy elkezdődjön a felkészülés, a labdaéhség pedig abszolút megvan, nem csak nálam, hanem úgy sejtem mindenkinél. A nemzetközi kupa szereplésről még nem kaptunk információt, úgy hiszem, hogy a lezárt idényben elfoglalt helyezések alapján jövőre is az EHF kupában indulhatunk. Úgy gondolom az előző két kiírásban igen jól szerepelt a csapat, amennyiben ismét lehetőségünk lesz magunkat megmutatni, akkor szeretnénk ezt a hagyományt folytatni.

W: És mit vársz a tekintetben, hogy hogyan változik majd a távolságotok a Szeged-Veszprém duóhoz képest?

A. G: Azzal mi is és mindenki más is tisztában van, hogy a Szeged és a Veszprém mind anyagi lehetőségekben, mind játékos állományában más szintet képvisel. Én úgy gondolom, hogyha a Tatabányát idén elkerülik azok a sérülések, gondolok itt irányítónkra, Juhász Ádámra, amik jellemezték a csapatot az elmúlt években, szóval ha ezek a sérülések nem jönnek elő, akkor tudjuk azt a szintet tartani, amit az elmúlt években. Ebben benne van az a lehetőség is, hogy kellemetlen perceket okozunk a két nagynak, valamiféle extra teljesítménnyel pontot tudunk csenni otthon tőlük. De ez arra is kötelez minket, hogy a többi mérkőzésen is maximálisan odafigyeljünk, hiszen jellemző, hogy a többi ellenfél ellenünk kettőzött erővel játszik, mindenki minket akar megverni.  

W: Egyébként véleményed szerint mi várható a következő évben, években a Szeged-Veszprém versenyfutásban?

A. G: Tény hogy a Szegednek idén volt a valaha volt legerősebb csapata. Nagyon érdekes lett volna megnézni, hogy meddig jutnak el, ráadásul több mérkőzést is játszott volna egymással a két csapat, ezek között nagy valószínűséggel lett volna két Bajnokok Ligája meccs is. A két nagy csapat egyre közelebb kerül egymáshoz, és ez biztosan folytatódik jövőre is.  

W: A magyar válogatott két legutóbbi világversenyéről lemaradtál, a 2019-es vb-ről például sérülés miatt. A kerettagságért rendszeresen harcban állsz. A nemzetközi szövetség döntése alapján a magyar válogatott selejtező nélkül részt vehet a legközelebbi világbajnokságon. Gondolom ez, hogy nem kell selejtezőket játszani, a feszített naptárban jelent némi könnyebbséget.

A. G: Könnyebbség persze, hogy ennyi kihagyás után nem kell egyből éles tétmeccsekkel visszatérni. A játékosokra nézve ez veszélyes is lett volna. Persze az jobb szokott lenni, amikor a pályán dőlnek el a dolgok. Én remélem, hogy ott lehetek majd a világbajnokságon, mindent meg is teszek ennek érdekében, visszautalva a korábbi sérülésemre, most már úgy érzem hogy vagyok és leszek olyan jó formában, mint a kerettagság szempontjából közvetlen vetélytársaim. A mostani felkészülés nem sokban, de annyiban fog különbözni az előző évektől, hogy szerintem kell egy plusz hét, mert az átlagosnál jóval több volt a kimaradás időben. Viszont szerintem utána fel tudjuk könnyen venni a ritmust, és az alapozásoktól kezdve már minden a megszokott mederben fog zajlani a szeptemberi szezonkezdetig.  

Boros Tamás

(Webrádió)

Címkék

Ancsin Gábor Grundfos Tatabánya KC
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!