Universiade - Magyar ezüst- és bronzérem atlétikában

Sport, 2017.08.26

Gyürkés Viktória ezüstérmet nyert 3000 méteres akadályfutásban, Kozák Luca pedig bronzot 100 méter gáton a tajvani Universiadén.

Gyürkés a szombati versenynap atlétikai zárószámában nagyon jól osztotta be erejét és remekül hajrázva végzett a második helyen. A hazai sportági szövetség honlapjának beszámolója szerint "az élcsoporttal folyamatosan kontaktusban levő" Gyürkés a táv második felében egyre magabiztosabban közelített a dobogós pozícióban futókhoz, az utolsó körben már a harmadik helyen haladt, majd a célegyenesben még egyet előrelépett és 9:52.17 perccel lett második.

Kozák Luca a döntős mezőny élcsoportjában futva 13.19 másodperccel végzett harmadikként. Ugyanitt Kerekes Gréta 13.38-cal hatodik lett.

Kozák és Gyürkés a magyar küldöttség kilencedik, illetve tizedik érmét szerezte az egyetemisták és főiskolások tajpeji versenyén.

Előzőleg a vívók hatszor, az úszók pedig kétszer állhattak dobogóra. Kardvívásban Szatmári András és Márton Anna, tőrben pedig Kreiss Fanni győzött, míg párbajtőr egyéniben Bányai Zsombor, csapatban a Bányai, Siklósi Gergely, Berta Dániel és Cho Taeun Sándor négyes, illetve női kard csapatversenyben a Márton, Mikulik Júlia, Katona Renáta, Záhonyi Petra kvartett lett második. Gyurta Gergely 1500 méteres gyorson, Biczó Bence pedig 200 pillangón harmadikként zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!