Úszó Eb - Kapás és Szilágyi is döntős 200 méter pillangón

Sport, 2018.08.05

Kapás Boglárka a harmadik, Szilágyi Liliána az ötödik idővel jutott be a döntőbe 200 méter pillangón a Glasgow-ban zajló multisport Európa-bajnokság úszóversenyein.

A vasárnapi elődöntőben Kapás, aki 2010-ben ifjúsági olimpiai bajnok volt ezen a távon, de a repertoárjába csak nemrég vette vissza a számot, rendkívül taktikus versenyzéssel, egyéni legjobbjától (2:07.54) mindössze 21 századdal elmaradva 2:07.75 perces idővel csapott célba.

"Nagyon örülök, hogy ilyen időt úsztam. Boldog vagyok, szeretném megúszni a legjobbamat a fináléban. Azt tudom mondani, hogy nagyon szívesen úszom ezt a számot, a szívem pedig bevisz majd" - nyilatkozta Kapás.

A két évvel ezelőtt ezüstérmes Szilágyi 2:08.70-es idővel zárt: "Ez egy kiegyensúlyozott úszás volt a részemről, izgalmas döntő lesz, ahol az egyéni legjobbamat akarom úszni. Szeretnék visszatalálni ahhoz az érzéshez, hogy mennyire szeretek úszni, úgy tűnik, jó úton járok" - fogalmazott a versenyző

Férfi 200 méter mellen Horváth Dávid 2:10.70 perces egyéni csúccsal a 11. helyen végzett.

"Nem tudok annyira örülni ennek az egyéni csúcsnak így, hogy nincs meg a döntő. Ugyanakkor most látszik, hogy végre jó úton vagyok" - értékelt Horváth, aki hat tizeddel maradt le a fináléról.

A kisebb könyöksérüléssel küszködő Bohus Richárd 100 méter háton javított délelőtti idején, s 54.58 másodperccel a tizedik helyen végzett. "Azt gondolom, a fordulón ment el, de nagyon jól éreztem magam háton. Jó lesz ez a szám, ha lesz mögötte igazi munka" - mondta a futam után.

Az elődöntősök közül utolsóként Verrasztó Dávid ugrott vízbe 200 méter vegyesen: a 400 méteren címvédő magyar úszó a délelőtti 2:00.94 perchez képest négy századdal úszott csak jobbat, ez összesítésben a 12. helyre volt elég.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!