Úszószövetségi vita - Gyurta: nem szorulok közvetítőre

Sport, 2016.11.16

Gyurta Dániel fenntartja az úszószövetséget is bíráló szerda délutáni nyilatkozatát, egyúttal leszögezi, nincs rászorulva arra, hogy harmadik fél adja a szájába a szavakat.

Rio 2016 - Gyurta Dániel úszó Az olimpiai bajnok mellúszó ezt nem sokkal azt követően írta Facebook-oldalára, hogy Hargitay András szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta, a klasszis nem kíván közös álláspontra helyezkedni Hosszú Katinkával a Magyar Úszó Szövetséggel zajló vitájában.

Közösségi oldalán Gyurta azonban szerda este újra megosztotta a már említett kísérő üzenettel azt a nyilatkozatot, amely a 24.hu oldalon látott napvilágot.

"Sajnálatosnak tartom, hogy szeretett sportágam a botrányok miatt rendszeresen címlapon van az utóbbi időben. Hosszú Katinka tegnapi nyilatkozatában sajnos sok olyan meglátás van, ami minden úszó számára ismerős, még ha ezekről nyíltan nem is tudnak beszélni. Az látszik, hogy nincs rend a magyar úszás körül, és a legszomorúbb, hogy az úszók - akikről az egésznek szólnia kellene - látják ennek kárát. A 2017-es vb-re készülve ez különösen ártalmas, hiszen ez a hazai világverseny lehetne nekem és sok sportolótársamnak is karrierünk csúcspontja. Abban tudok bízni, hogy rövid időn belül olyan döntések születnek a sportvezetésben, amelyek ezen a téren változást hoznak, és amelyek a személyes érdekekkel szemben a medencébe csobbanók érdekeit veszik majd figyelembe."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!