Vágó Attila lesz nyártól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője

Sport, 2020.03.11

A távozó György László helyére Vágó Attila érkezik Dunaújvárosba, így ő lesz a következő szezontól a DKKA női kézilabdacsapatának vezetőedzője.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Gurics Attila menedzser közölte, hogy György László ajánlotta Vágó Attilát utódjául. Hozzátette, a tréner korábban a Nemzeti Kézilabda Akadémia edzője volt, A-licenccel rendelkezik.

A menedzser jelezte, hogy jelenleg négy szerződtetett játékosa van a Dunaújvárosnak: Kazai Anita, Szalai Babett, Mihály Petra, Braun Csenge. Megemlítette, további három-négy DKKA-játékossal tárgyalnak a folytatásról. A csapat végleges játékoskeretét a következő bajnoki találkozó előtt szeretnék bejelenteni.

A 34 éves Vágó Attila örömét fejezte ki, hogy egy nagy múltú klubhoz került ilyen fiatalon.

"Az első pillanattól tudásom legjavát kívánom nyújtani, hogy minél előrébb végezzünk a bajnokságban" - mondta a tréner, aki szerint válogatott szintű játékosok és fiatal tehetségek állnak rendelkezésére.

Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester hangsúlyozta, hogy első osztályú csapat van és lesz is Dunaújvárosban. Találtak egy főszponzorjelöltet, vele hamarosan megállapodnak a részletekről.

Mátyás Gábor, a DKKA ügyvezetője szerint olyan menedzseri csapat állt össze, amely garancia lehet a megújulásra, a célok elérésére.

Kérdésre elmondta: keretmegállapodást kötöttek egy céggel, amely nemcsak a felnőtt csapatról szól, hanem az akadémián nevelkedő gyerekekről is. Szeretnék, ha a jövőben felmenő rendszerben egyre több helyben nevelkedett játékos kézilabdázna az élvonalbeli csapatban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!