Valószínű külföld felé veszi útját az egykori Pick Szeged játékos

Sport, 2020.06.24

A szegedi származású Lele Ákos megjárta a Pick mellett a Tatabánya, a Csurgó és a Gyöngyös csapatát is. A legutóbbi szezonját pedig az Orosháza együttesében töltötte.

Lele Ákos Orosháza Az elkövetkezendő időszak terveiről kérdeztük a 32 éves irányítót. A bajnokság szeptember 6-án újraindul. Szeretsz fogadni? Fogadj a Globusbet-en, itt találod a fogadóirodák legjobb bónuszait.

W: Az előző idényt lefújták, az Orosháza a bajnokság 10. helyén végzett, így bent maradt a legjobbak között. Veled együtt kezdi meg a csapat a felkészülést a következő szezonra?

L. Á: Úgy néz ki, hogy nem, sajnos nem sikerült velük megállapodnom. Konkrétumokat még nem tudok mondani, tehát semmi sem biztos, romániai megkereséseim vannak, de egyelőre tényleg semmi nem biztos. Szegeden élek, Orosházára is ez okból jöttem. Sajnos most, a gazdasági nehézségek miatt is, nem tudtam, bármennyire is szerettem volna az Orosházával megállapodni, pedig jól éreztem magam.

W: Meglátásod szerint a Bajnokok Ligája szint alatti, nemzetközi vagy első osztályú színvonalú csapatoknak az anyagi helyzetét miként határozza meg ez a járvány?

L. Á: Valóban, más a Bajnokok Ligája és az az alatti szint. Bár azért teljesen ez sem igaz, nemrég lehetett hallani a Kielce esetéről, hogy a főszponzor kiszállna mögülük. De ha csak megnézzük az NBI-et, a Veszprém és a Szeged anyagi helyzetét persze nem látom, nekik lehet, hogy kevesebb gondjuk lesz, de véleményem szerint utánuk, a Tatabányától kezdve az összes kisebb együttesig, komoly érvágást jelent a most kieső időszak. Sajnos egyre többet hallani és olvasni arról, hogy például az önkormányzati szponzorációk egyre csökkennek. Több helyen ez már most előjött, de ahol nem most, szerintem ott is egy pár hónapon belül felmerül. 

Én személy szerint próbálom inkább a pozitívumokat megragadni ebből az időszakból, bár természetesen ezt a járvány helyzetet senki nem kívánta. Én, azt leszámítva, hogy természetesen kézilabda hosszabb ideje nem volt a kezembe, egy-két hét kihagyástól eltekintve, végig edzésben voltam. Ez a rövid pihenő viszont éppen nem jött rosszul. A bajnokság szempontjából azt sajnálom, hogy a csapat éppen felszálló ágban volt, amikor be kellett fejezni a pontvadászatot.

W: Milyen formában érzed magad most?

L. Á: Most egész jóban. Tavaly volt egy súlyos vállsérülésem, gondolkodtam is azon, hogy befejezem a pályafutásomat, mert egyszerűen nem bírtam kellő erővel lőni, de túllendültem ezen, és az idei évem úgy érzem, nagyon jól sikerült.  

W: Figyelemmel követed a szegedi csapat mérkőzéseit?

L. Á: Amikor csak tehetem igen. A nemzetközi meccsekre általában eljövök, de ha erre nincs is alkalmam, a televízió előtt mindig követem őket. A magyar játékosokkal rendszeresen tartom a kapcsolatot, valamint Bubori Kornél erőnléti edző személyes gyermekkori jóbarátom. Egyébként pedig örök életemben Szeged drukker leszek.

W: Említetted, hogy egy korábbi vállsérülés miatt foglalkoztál már a visszavonulás gondolatával. Nyilván 30 év felett megkerülhetetlen a kérdés: gondolkodtál-e már, vagy tudod e már, hogy merre mész játékos pályafutásod után?

L. Á: Ez teljesen igaz, 30 év felett ez minden profi sportolónak eszébe kell hogy jusson a civil élet. Az biztosnak tűnik, hogy Szegeden szeretnék maradni, de hogy a kézilabda mellett vagy sem, ezt még nem tudom.

Boros Tamás

(Webrádió)

Címkék

Kézilabda Lele Ákos
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!