Vay Ádám Kazahsztánban folytatja

Sport, 2018.05.25

Kazahsztánban, az orosz másodosztályban szereplő Szariarka Karaganda együttesénél folytatja pályafutását Vay Ádám, a magyar jégkorong-válogatott kapusa.

A 24 éves hálóőr a 2016-os szentpétervári világbajnokságot követően szerződtette az észak-amerikai profiligában (NHL) érdekelt Minnesota Wild, azóta azonban a második vonalnak megfelelő AHL-ben kétszer kapott lehetőséget, míg a harmadosztályú ECHL-ben a Quad City Mallards tagjaként 74 mérkőzésen szerepelt két szezon alatt.

Vay az MTI-nek elmondta, úgy érzi, az orosz másodosztályból, azaz VHL-ből könnyebb eljutni a legerősebb európai bajnokságba, azaz a KHL-be, mint a tengerentúlon az alacsonyabb osztályokból az NHL-be, ezért ad erre egy lehetőséget magának Kazahsztánban.

Vay - aki egyéves szerződést kötött új klubjával - áprilisban a hazai rendezésű divízió I/A-s világbajnokságon a torna legjobb kapusa lett. A magyar válogatott az utolsó pillanatban maradt le a világelitbe jutásról, így jövőre is a második vonalban szerepel, amelynek világbajnokságát éppen Kazahsztánban rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!