Vb-2018 - Magyar gól Moszkvában

Vb-2018, 2018.06.14

Az oroszországi labdarúgó-világbajnokság fő helyszínén, Moszkvában a Foci a Barátságért program keretében 211 ország fiataljai találkoztak és futballoztak, köztük két magyar, Gáspár Réka és Lobmayer Bendegúz.

Az egyaránt 12 éves Gáspár Réka és Lobmayer Bendegúz áprilisban tudta meg, hogy idén ők képviselhetik Magyarországot az eseményen. Az érsekvadkerti és a szentendrei klub játékosa a héten már az orosz fővárosban vehetett részt edzéseken, és olyan ismert labdarúgókkal is találkozhatott, mint a spanyol Iker Casillas és az orosz Alekszandr Kerzsakov - tájékoztatták a szervezők csütörtökön az MTI-t.

A Lokomotiv Moszkva sportkomplexumában, a Sapsan Arénában ritka vagy veszélyeztetett állatfajokról elnevezett 32 csapatba osztották be a fiatalokat. Lobmayer Bendegúz gólt is szerzett, de együttese, a Gepárdok nem került be az egyenes kieséses szakaszba. A tornát a Csimpánzok nyerték, a csapatban Kolumbiából, Beninből, Malawiból, St. Kitts és Nevisből, valamint a Kongói DK-ból érkezett fiatalok szerepeltek.

A program pénteki zárása előtt a résztvevők és kísérőik a helyszínen, a Luzsnyiki Stadionban tekintik meg a vb nyitómérkőzését, amelyen a házigazda Oroszország ellenfele Szaúd-Arábia lesz.

Az orosz energetikai óriáskonszern, a Gazprom által támogatott programot - amelyet hatodik alkalommal rendeztek meg - minden évben más országban rendezik meg, kapcsolódva az adott év valamely nagyobb futballeseményéhez.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!