Veretlen maradt az Adolf, Fejes duó a kajak-kenu edzésversenyen

Sport, 2020.07.21

Veretlenül zárta az edzésversenyeket az Adolf Balázs, Fejes Dániel kenus duó, amely az előző négyhez hasonlóan a keddi két 1000 méteres futamot is megnyerte Szolnokon.

A fiatal páros, amelynek a hagyományostól eltérően mindkét tagja a jobb oldalon evez, nyolc, illetve négy hete is mindkétszer a leggyorsabbnak bizonyult, és a hazai szövetség beszámolója szerint ezúttal egy szorosabb és egy sima győzelmet aratott.

Az első futamban némi meglepetést okozott, hogy Adolfékat meg tudta szorongatni a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám duó. Sőt, a tavalyi világbajnokságon C-2 500 méteren ezüstérmet szerző egység közel 900 méteren keresztül tisztán vezetett, de az Adolf, Fejes duó a finist sokkal jobban bírta, és tisztán győzött. A harmadik Zombori Dominik lett Kiss Balázzsal.

A második futamban Hajdu húzódás miatt nem állt rajthoz Feketével, így az Adolf, Fejes páros simán nyert a Sáfrán Mátyás, Bakó Tamás és a Slihoczki Ádám, Kocsis Ádám duó előtt.

"Az első futamra nem állt össze a mozgásunk Balázzsal, ez minket is meglepett, szerencsére jobban visszavettünk, mint szoktunk, így a végén tudtunk előzni - idézte a magyar szövetség (MKKSZ) közleménye Fejes Dánielt. - A második futamban próbáltunk egyenletes pályát menni, és ez sikerült is, jobb érzés volt így végigcsinálni az ezer métert. Sok van még ebben a párosban, a következő időszakban megpróbálunk még jobban összecsiszolódni."

A férfi kajakpárosok hasonló távú versenyében egy-egy győzelmet aratott a Kammerer Zoltán, Dombvári Bence kettős, illetve az Erdőssy Csaba, Koleszár Mátyás páros.

A háromszoros olimpiai bajnok Kammerer a tesztverseny-sorozat első két fordulójában Varga Ádám párjaként szerepelt remekült, míg Dombvári már versenyzett idén Noé Zsomborral és Béke Kornéllal is, szintén nagyszerűen. Kettejük párosa a sorozat harmadik állomáson debütált, és nagy különbséggel nyerte a keddi első futamot. A Kammerer, Dombvári páros úgy győzött több mint két másodperccel a másodikként befutó Noé, Kulifai Tamás egység előtt, hogy az utolsó 10-15 méteren szinte már nem is evezett. Németh Viktor Máté és Erdőssy ebben a futamban harmadik lett.

"Nagyjából egyformán jónak érzem a párost Varga Ádámmal és Dombvári Bencével - mondta Kammerer Zoltán. - Az utazó sebességünk hasonló mindkét versenyzővel, talán Bencével egy fokkal robbanékonyabbak vagyunk."

"A párost nagyon jónak éreztem az elmúlt hetekben Noé Zsomborral és Kammerer Zoltánnal is, nekem érzésre Zolival jobb az utazóm, de talán Zsombival vagyunk robbanékonyabbak" - vélekedett Dombvári.

A második futamra Dombvári Németh Miklós Mátéval tett egy próbát, Erdőssy pedig, csak úgy mint három hete, ismét Koleszárral ült össze, míg Kammerer Zoltán ezúttal nem versenyzett. A futamot Koleszárék nyerték, mögöttük a Németh-Dombvári egység lett a második, a Noé-Kulifai duó pedig harmadik.

A tesztverseny-sorozat ezzel a férfi 1000 méteres párosoknál lezárult, Hüttner Csaba szövetségi kapitány az országos bajnokság után kijelölheti azt a párost, amelyik a jövő évi szegedi pótkvalifikációs versenyen indulhat.

"A kenusoknál egyszerű a helyzet, ha az Adolf, Fejes egység az augusztusi felnőtt országos bajnokságon is nyerni tud, akkor ők újabb válogató nélkül indulhatnak a májusi kvótaszerző viadalon" - mondta Hüttner. A férfi kajakosoknál is körvonalazódott azoknak a versenyzőknek a köre, akiknek esélye lehet jövőre az utolsó kvalifikációs hely megszerzésére - tette hozzá.

A jövő keddi záró edzésversenyen a férfi kajaknégyesek mellett női C-1 200, valamint férfi K-1 és C-1 1000 méteren rendeznek futamokat Szolnokon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!