Világjátékok - Esküt tettek a magyar versenyzők

Sport, 2017.07.13

Egy héttel a wroclawi Világjátékok kezdete előtt csütörtökön ünnepélyes keretek között fogadalmat tettek a július 30-ig tartó eseményen szereplő magyar csapat tagjai.

"A nem olimpiai sportágak számára a Világjátékok az olimpia" - kezdte beszédét Mészáros János, a Nemzeti Versenysport Szövetség elnöke a MOM Kulturális Központban rendezett eseményen. Emlékeztetett arra, hogy 1981 óta rendeznek Világjátékokat, amelyeken 2005 óta szerepel egységes magyar csapat.

Wroclawban 13 sportágban hatvan versenyző képviseli a magyar színeket, az edzőkkel és egyéb szakemberekkel 116 fős lesz a küldöttség.

"Fontos, hogy támogassuk a Világjátékokon szereplő sportágakat, mert válhat belőlük olimpiai sportág, így került például a 2000-es ötkarikás játékok műsorára a triatlon" - mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

"Ez az olimpia előszobája, amit mi sem példáz jobban, mint hogy Wroclawban jelen lesz Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, és a NOB további tisztségviselői is" - jelentette ki Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke, aki kiemelte, hogy a Világjátékok az egyik legjelentősebb eseménnyé nőtte ki magát az évek során.

A MOB elnöke azzal zárta beszédét, hogy már önmagában is nagy eredmény a jelenlévők kijutása a lengyelországi világeseményre, majd sikeres szereplést és becsületes helytállást kívánt nekik.

Az ünnepélyes esemény zárásaként a fogadalom szövegét az aerobikos Hegyi Dóra és a sporttáncos László Csaba mondta el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!