Vitorlázó vb - Gyapjasék és Berecz az aranycsoportban

Sport, 2018.08.04

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a 470-esek között, Berecz Zsombor pedig Finndingiben folytathatja az aranycsoportban a küzdelmeket a szombaton zárult selejtezőket követően az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a testvérpár előbb az ötödik futamban harmadik, majd a hatodikban 26. helyen ért célba, így a 15. pozícióból várja a négy döntő futamot. A nemzetek sorrendjében 12. helyen áll az egység - Aarhusban az első kilenc nemzet szerez indulási jogot a 2020-as, tokiói olimpiára. A másik magyar férfi 470-es egység, a Litkey Botond, Rácz Levente páros szombaton kétszer is 32. helyen ért célba, ezzel 63. az összetett listán.

Az Eb-ezüstérmes Berecz a 10. és az 5. helyet szerezte meg a szombati két futamban, így összetettben a 17. helyről várja a folytatást, a nemzetek sorrendjében pedig a 13. pozíciót foglalja el. Ebben a hajóosztályban szintén nyolc ötkarikás indulási jog talál gazdára Dániában. A másik magyar, Haidekker Elemér sorrendben 24. és 27. helyen ért célba, így hat futam után 67. a mezőnyben. Az aranyfutamokkal hétfőtől folytatódik ennek a két kategóriának a küzdelme.

A női Laser Radiálban a világranglistán harmadik Érdi Mária a harmadik futamban 8., a negyedikben pedig 13. helyen ért célba, így összetettben a 13. helyet foglalja el, azaz jelenleg kvótás, ugyanis ebben a kategóriában tizennyolcan váltják meg tokiói repülőjegyüket.

A férfi Laser Standardban a két magyar induló közül Vadnai Benjamin áll jobban négy futamot követően, ő a 43. helyre csúszott vissza szombaton elért 14. és 21. pozíciójával. Testvére, Jonatán a 103. helyen áll, ő ezúttal 28. és 14. helyen ért célba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!