Vitorlázó vb - Magyar futamgyőzelem a 470-esek között

Sport, 2018.08.03

Magyar futamgyőzelmet is hozott az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokság második, pénteki napja: Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor a 470-esek között a harmadik futamban győzött.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint tíz csomó feletti szélben pótolni tudták a csütörtökön elmaradt futamokat és meg tudták rendezni a péntekre tervezetteket is, így a Finndingi és a 470-es osztályok három futamot teljesítettek, a pénteken kezdő férfi és női Laser osztályok pedig a tervezett kettőt-kettőt.

Gyapjasék a második futamban a 21. helyen végeztek, elmaradva a csütörtöki remek 7. helytől. Következőre aztán a rajt után élre álltak, s bár egy ideig a második helyen haladtak egy japán egység mögött, a második krajcban megelőzték és onnan már végigvezetve megnyerték a futamot. A negyedik futamban a 12. helyen zárt a kettős, így összesítésben a 14. pozícióból várja a folytatást, a nemzetek rangsorában pedig a 11. helyen áll, ebben a hajóosztályban nyolc kvótát osztanak ki a tokiói játékokra. A másik magyar férfi 470-es egység, a Litkey Botond, Rácz Levente páros pénteken 29., 32. és 22. helyen ért célba, ezzel az összetett listán az 59. helyen állnak.

Finndingiben az Eb-ezüstérmes Berecz Zsombor a pénteki első futamban javítani tudott a csütörtöki 13. helyezése után, mivel 8. lett, majd a következőben még előrébb, hatodikként ért célba. A negyedik futamban a 15. helyen végzett, ezzel összetettben a 22. helyen áll. A másik magyar, Haidekker Elemér sorrendben a 39., a 40. és újfent a 39. helyen ért célba, így négy futam után a 73. a mezőnyben. Ebben a számban is nyolc olimpiai indulási jog talál gazdára.

A női Laser Radiálban a világranglistán harmadik Érdi Mária az első futamában az 5., a másodikban pedig a 16. helyen ért célba, így összetettben a 15. helyet foglalja el, ami a nemzetek sorrendjében a 13. pozíciót jelenti, azaz jelenleg kvótás, ugyanis ebben a kategóriában tizennyolcan váltják meg tokiói repülőjegyüket.

A férfi Laser Standardban a két magyar induló közül Vadnai Benjamin áll jobban két futamot követően, ő a 34., míg testvére, Jonatán a 130. helyen áll. Az első futamban a kitűnő 5. helyen végzett, a másodikban pedig 22. lett. Testvére, Jonatán az első futamban 40., a másodikban 44. lett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!