Vitorlázó vb - Tizenharmadik helyen az első futam után Gyapjasék

Sport, 2018.08.02

Gyapjas Balázs és Gyapjas Zsombor 13. helyen áll a csütörtöki nyitónap után a 470-es hajóosztályban az aarhusi olimpiai kvalifikációs vitorlázó-világbajnokságon.

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a mezőny a hajóosztályokban két részre osztva vitorlázik, Gyapjasék pedig a sajátjukban a hetedik helyen értek célba, s a másik csoport hetedikjével holtversenyben a 13. jelenleg. A 470-esek 64 hajós mezőnyében szerepel a Litkey Botond, Rácz Levente egység is, mely futamában 25. lett, összesítésben pedig a 49. helyen áll.

Az Európa-bajnoki ezüstérmes Berecz Zsombor Finndingiben csoportjában a 13. helyen végzett, így összetettben a 26. A hajóosztály másik magyar indulója, Haidekker Elemér a 26. helyen ért célba, így ő pillanatnyilag az 52. a 90 indulót számláló mezőnyben.

A nap során mindkét versenyben kettő helyett csak egy-egy futamot tudtak lebonyolítani a gyenge szél miatt.

A tíz olimpiai hajóosztályból hatban lesz magyar a vb-n, a csütörtökön bemutatkozottakon kívül Érdi Mária (Laser Radial), Vadnai Benjamin és Vadnai Jonatán (Laser Standard), Molnár Dávid, Virág Flóra (Nacra), valamint Sánta Bence (szörf) indul. A tokiói olimpia vitorlás helyeinek a 40 százaléka elkel a vb-n, egy hajóosztályban egy ország csak egy kvótát szerezhet.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!