Vívó Eb - A női tőrcsapat sem lesz érmes

Sport, 2018.06.20

A férfi párbajtőrözőkhöz hasonlóan a magyar női tőrcsapat is kikapott a legjobb nyolc között, így az 5-8. helyért folytathatja az Újvidéken zajló vívó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

A viadal honlapja alapján a Kreiss Fanni, Mohamed Aida, Lupkovics Dóra, Szalai Szonja összeállítású együttes papírforma-győzelemmel kezdett, Szerbiát 45-20-ra verte, s készülhetett a németek elleni negyeddöntőre.

Előzetesen a németek tűntek esélyesebbnek, ám a világranglistán öt hellyel riválisuk mögött, a tizedik pozícióban álló magyarok kezdtek jobban. Kreiss és Mohamed is kéttusos sikert aratott, Lupkovics pedig csak eggyel veszített, így a meccs harmadánál három találat volt a magyarok előnye, melyből a második meccseket követően is maradt kettő.

A fordulópontot az addig kiválóan vívó Mohamed Aida utolsó asszója hozta, a tapasztalt vívó ugyanis 6-1-re kikapott Leandra Behrtől, s a németek két tus hátrányból háromtalálatos előnybe kerültek, amit már Lupkovics Dóra és Kreiss Fanni sem tudott ledolgozni.

A végül 45-41-re vesztes magyarok így már legjobb esetben is csak az ötödik helyen végezhetnek, ami egyben azt is jelenti, hogy egy nappal a vége előtt továbbra is érem nélkül áll a magyar küldöttség az Eb-n.

Csütörtökön a női párbajtőrözők és a férfi kardozók csapatversenyeivel zárul a kontinensviadal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!