Vívó Eb - Egytusos vereségek, gyors magyar búcsú női párbajtőrben

Sport, 2018.06.18

Szász-Kovács Emese, Kun Anna, valamint Budai Dorina is a legjobb 32 között, és bosszantó, egytusos vereséggel búcsúzott az újvidéki vívó Európa-bajnokság hétfői versenynapján.

A harmadik nap első számában 84 fős mezőny gyűlt össze, benne négy magyarral, akik mindannyian magabiztosan jutottak a csoportkörből a 64-es főtáblára. Az olimpiai bajnok Szász-Kovács, valamint a tatai Kun 5 győzelemmel és egy vereséggel, míg Budai és az újonc Szabó Réka 3/3-as mérleggel végzett a csoportban.

A kieséses szakasz első köre az előbbi három vívónak nem jelentett gondot, Szász-Kovács 15-10-re verte az izraeli Yana Botviniket, Kun 15-13-ra a finn Anna Salminent, míg Budai 15-10-re az olasz Alberta Santuccót. Szabó ugyanakkor búcsúzott, miután 15-11-re kikapott a szintén olasz Giulia Rizzitől.

A legjobb 32 között aztán magyar szempontból rosszul alakultak a mérkőzések. Szász-Kovács Emesének a riói olimpia döntőjében általa legyőzött, kétszeres világbajnok olasz Rossella Fiamingo jutott ellenfélül és egy végig kiélezett, szoros asszóban 15-14-es vereséget szenvedett.

Hasonló körülmények között veszített Kun Anna is, aki a csapatban világ- és Európa-bajnok észt Erika Kirpu ellen küzdött nagyot, 14-14-nél azonban riválisa adta be a döntő találatot.

Budai a szintén észt Katrina Lehis ellen lépett pástra, s ha lehet, még szorosabb meccsen veszített, miután 9-9-et követően ráadástussal nyert ellene riválisa, aki csapatban Eb-második.

A magyar női párbajtőrözők számára így véget ért egyéniben az Eb, melynek hétfői versenynapján még a férfi kardozók egyéni versenyét rendezik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!