Vívó Eb - Kreiss Fanni hetedik női tőrben

Sport, 2018.06.17

Kreiss Fanni legjobb magyarként egészen a negyeddöntőig menetelt, s végül a hetedik helyen végzett a női tőrözők között az újvidéki vívó Európa-bajnokság második versenynapján, vasárnap.

A fegyvernem küzdelmei délben kezdődtek meg, a 61 induló között négy magyarral, akik a csoportkört jó teljesítménnyel zárták. Kreiss mellett Mohamed Aida és Szalai Szonja is négy győzelemmel és 2 vereséggel, míg Lupkovics Dóra ötven százalékos mérleggel (3/3) végzett. A rangsorolás alapján a társainál jobb találataránnyal záró Kreiss rögtön a 32 közé jutott, míg a többieknek már a 64 között kezdeniük kellett a főtáblán.

A kieséses szakasz első körében a 42 éves Mohamed legyőzte a szlovák Kitti Bitterovát (10-8), Lupkovics és Szalai viszont sima vereséget szenvedett. Előbbit a német Eva Hampel (6-15), utóbbi az ukrán Katerina Csencova verte meg (10-14).

A következő forduló jól sikerült magyar szempontból. Kreiss bravúros győzelmet aratott, ugyanis a tavaly az Eb-n és a világbajnokságon is bronzérmes francia Ysaora Thibus-t verte 14-12-re, Mohamed pedig a lengyel Hanna Lyczbinskát magabiztosan, 15-8-ra.

A folytatásban is tartották remek formájukat a magyarok, igaz, a jó vívás csak Kreiss esetében ért továbbjutást. Az UTE tőrözője egyoldalú mérkőzésen bizonyult jobbnak az ukrán Alekszandra Senyutányál (15-5), Mohamed viszont hiába szorongatta meg az olimpiai és világbajnoki címvédő Inna Gyeriglazovát, 15-11-re kikapott tőle.

Kreiss Fanninak ezek után már csak egyetlen meccset kellett volna nyernie az éremszerzéshez, ám az az egy nem sikerült. Az olasz Alice Volpi gyorsan előnybe került ellene a negyeddöntőben, utána pedig egészen fantasztikusan védekezett, hiába próbált irányítani a magyar vívó, rendre ő kapta a tusokat, s végül 15-4-re kikapott.

A nap másik számában, férfi párbajtőrben Peterdi András volt a legjobb magyar, aki a 15. helyen zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!