Vívó Eb - A bronzéremért mérkőzhet a női kardcsapat

Sport, 2017.06.14

A bronzéremért küzdhet a magyar női kardválogatott a grúziai vívó Európa-bajnokságon, miután első két összecsapását megnyerte, majd az elődöntőben kikapott.

A Márton Anna, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, Katona Renáta összeállítású csapat a hazaiak elleni öttusos győzelemmel kezdett, aztán nagy fegyvertényt végrehajtva az ukránokon is túljutott. Az ellenfélnél vívott többek között a kétszeres egyéni világbajnok Olga Harlan, illetve a 2008-ban csapatban vele együtt olimpiai aranyérmes Olga Zsovnir.

A magyarok számára jól kezdődött az összecsapás. Az egyéniben 2015-ben vb-bronzérmes, tavaly Eb-második Márton 5-2-re nyert, azután viszont egy 8-1-es magyar vereség következett, innen kellett visszakapaszkodni. Ebben elsősorban Márton jeleskedett, de a Tbilisziben egyéniben harmadik, mindössze 16 éves Pusztai, illetve a Katona helyére beállt Záhonyi is eredményesen vívott. Az utolsó párharc a magyarok 40-37-es vezetéséről indult. Márton 44-38-ról sorozatban kapott öt tust, végül azonban kiharcolta a továbbjutást.

Az elődöntő viszont már nem sikerült: az oroszok ellen nem volt esély a győzelemre. Fokozatosan nőtt a különbség, s úgy lett 25-45, hogy a vége felé Márton több találatot adva csökkentette a hátrányt.

A harmadik helyért a franciákkal vívnak majd a magyarok.


Eredmények (az Eb honlapjáról):

a 16 között:
Magyarország-Grúzia 45-40

negyeddöntő:
Magyarország-Ukrajna 45-43

elődöntő:
Oroszország-Magyarország 45-25
Olaszország-Franciaország 45-39
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!