Vívó Eb - Negyedik lett a női tőrválogatott

Sport, 2017.06.16

A negyedik helyen végzett a magyar női tőrválogatott a grúziai vívó Európa-bajnokságon.

A Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Knapek Edina összeállítású együttes azután, hogy a negyeddöntőben egy tussal legyőzte az esélyesebb franciákat, majd a papírformának megfelelően kikapott a világ- és Európa-bajnoki címvédő oroszoktól, a helyosztón a németekkel csapott össze.

A magyarok nagyon nehezen találtak fogást ellenfelükön, alig-alig sikerült eredményes akciót vezetniük, így az első kör - három asszó - után 4-15, az összecsapás kétharmadánál pedig 7-30 volt az állás. A maradék három párban ugyan összejött 11 tus, de így is nagyon simán nyertek a németek. A mérkőzést a Mohamed, Kreiss, Lupkovics hármas kezdte, majd utóbbi helyére beállt Knapek, de ő sem tudott javítani a helyzeten.



Eredmények (az Eb honlapjáról):

női tőr, csapat:

----------------

negyeddöntő:
Magyarország-Franciaország 37-36

elődöntő:
Oroszország-Magyarország 45-27
Olaszország-Németország 45-36

a 3. helyért:
Németország-Magyarország 45-18

döntő:
Olaszország-Oroszország 45-31

A végeredmény: 1. Olaszország (Alice Volpi, Martina Batini, Camilla Mancini, Arianna Errigo), 2. Oroszország (Adelina Zagidullina, Szvetlana Tripapina, Marta Martyanova, Inna Gyeriglazova), 3. Németország (Anne Sauer, Eva Hampel, Carolin Golubytskyi, Leonie Ebert), 4. Magyarország (Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida, Knapek Edina)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!