Vívó Eb - Szilágyi: Hartung olvasta a gondolataimat

Sport, 2017.06.15

Az ezüstérmes Szilágyi Áron szerint ellenfele, Max Hartung szinte olvasta gondolatait a Tbilisziben zajló vívó Európa-bajnokság férfi kardversenyének csütörtöki fináléjában.

"Nem érzek különösebb örömöt vagy bánatot, egyelőre az asszóim foglalkoztatnak, különösen ez az utolsó. Azt leszögezhetjük, hogy az Európa-bajnoki egyéni ezüstérem jó, értékes eredmény" - értékelt a magyar szövetség honlapján a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi.

A Vasas 27 éves vívója hozzátette, egész nap úgy érezte, hogy nagyon jól megy neki a vívás, meg tudta csinálni az eltervezett akciókat, és különösebben szoros asszója sem volt. A döntőben a német riválisa ellen viszont, mint fogalmazott, "semmi nem jött össze".

"Olyan érzésem volt, mintha olvasta volna a gondolataimat, rendre keresztülhúzta a számításaimat. Azért bosszankodni nem fogok egy Európa-bajnoki ezüst után, már csak azért sem, mert akad itt még dolgunk Tbilisziben" - utalt a szombati csapatversenyre Szilágyi, aki megjegyezte, csapattársai is jól szerepeltek egyéniben. "Ezek után nagyon bízom abban, hogy még egyszer dobogóra állhatok ezen az Európa-bajnokságon."

A női párbajtőrözők egyéni viadalában elődöntőig jutó, így bronzérmes Szász-Kovács Emese kiemelte, rendkívül fáradt, ráadásul a dereka is fáj, így a cipőfűzés is nehézséget okoz számára.

"Tizenhárom éves korom óta néha becsípődik az ideg, de versenyen ez most történt meg először. Gyuratás, izomlazító, mindent bevetettünk, mindenki próbált segíteni" - idézi az MVSZ honlapja a riói olimpia bajnokát, aki kifejtette, ennek tükrében úgy érzi, kihozta a maximumot a csütörtöki versenynapból, pláne annak fényében, hogy többször is vert helyzetből fordított.

"A nyolcaddöntőben, 5-11-nél úgy éreztem, hogy ez csúnya lesz, így nem szabad kikapnom. Taktikát váltottam, aztán ráéreztem a győzelem ízére. Kolobova ellen már nem volt erőm fordítani, úgy látszik az Eb-ket számomra bronzba öntötték" - szögezte le az immár négyszeres egyéni Eb-bronzérmes Szász-Kovács, aki a négy között két tussal kapott ki az orosz Violetta Kolobovától.

A szombati csapatviadalra kitérve elmondta, mindenképpen vállalja a szereplést, hiszen feldobta, hogy a 2020-as, tokiói ötkarikás játékok műsorán a női párbajtőr csapatversenye is szerepelni fog.

"Mindent megpróbálunk, hogy kijussunk" - tekintett előre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!