Vizes Eb - Kovács legyőzte 200 méter háton Telegdyt, de utóbbi mehet az olimpiára

Sport, 2024.06.19

Kovács Benedek negyedik, Telegdy Ádám nyolcadik lett 200 méter háton a belgrádi úszó Európa-bajnokság szerdai napján, de utóbbi lehet ott a párizsi olimpián.

Az utolsó csatára készült egymás ellen a két magyar, akik a szám világbajnoka, Kós Hubert mellett hajtottak a második olimpiai helyre. A Tokióban ötödik Telegdy a döntő előtt 28 századdal előzte meg Eb-ezüstérmes honfitársát (1:55.57 és 1:55.85) a hazai rangsorban.

A fináléban Kovács mindent egy lapra feltéve indult meg, Telegdy szinte érthetetlen módon lemaradt a mezőnytől. Előbbi végül negyedikként csapott célba 1:56.13 perces idővel, Telegdy pedig nyolcadikként végzett 2:01.30-cal.

"Az úszásomról nem tudok mit mondani, fogalmam sincs, mi történt. Most semmi másra nem tudok gondolni csak arra, hogy kint vagyok az olimpián" - mondta Telegdy.

"Ebben az iszonyatosan meleg vízben elképesztően nehéz volt, százig még jól is éreztem magam, de utána nem bírtam már annyira, és még így is közel voltam az egyéni csúcsomhoz" - nyilatkozta Kovács, aki szó szerint mindent kiadott magából, ugyanis a futam után hányt is. Az Eb-ezüstérmes versenyzőnek néhány nappal a dohai vb előtt volt egy combizomszakadása, ami miatt két hónapig nem tudott edzeni, ennek ellenére még az utolsó esély alkalmával is maximálisan odatette magát.


Eredmények:

férfi 200 m hát, Európa-bajnok:

-------------------------------
Olekszandr Zselityakov (Ukrajna) 1:55.39 perc
2. Aposztolosz Sziszkosz (Görögország) 1:55.42
3. Roman Mityukov (Svájc) 1:55.75
4. KOVÁCS BENEDEK 1:56.13
...8. TELEGDY ÁDÁM 2:01.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!