Vizes vb - Kiváló körülmények között készül a Märcz-csapat Somorján

Fina - Vizes VB 2017, 2017.06.08

Elégedetten nyilatkozott a szlovákiai helyszínről és a Somorján végzett munkáról Märcz Tamás, a júliusi hazai vizes világbajnokságra készülő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"Az előző héten nyolc játékossal kezdtük meg a munkát, ezen a héten csatlakozott hozzánk a többi, Final Sixen résztvevő játékos. Nagyszerű körülmények között dolgozunk itt, ami nem meglepő, mert korábban kijöttünk megnézni, és már akkor több mint alkalmasnak találtuk" - nyilatkozta a szakember a nemzeti csapat csütörtöki sajtónyilvános edzése után. Majd azzal folytatta, hogy Mezei Tamás és Manhercz Krisztián sérülés, illetve betegség miatt külön edz.

"De itt vannak velünk, együtt a teljes csapat" - jelentette ki a kapitány, hozzátéve, az egy hetet pihenők is szép lassan kapták azt a terhelést, amelyre ilyenkor szükség van, s a hét végére összeér a munkát tekintve is a két csoport. "Minden a tervek szerint halad" - erősítette meg.

A somorjai napok után Budapesten, majd Madridban készül tovább a társaság. A június 19-ével kezdődő héten Görögországban a házigazdák mellett Spanyolország, Montenegró és Kanada legjobbjaival találkozik a Märcz-csapat a hagyományos Szamarcidisz Kupán, majd egy újabb budapesti hét után a szerbekkel kétkapuzik Kecskeméten, s következhet a budapesti BENU Kupa, amelyen Románia, Németország és Kanada nemzeti együtteseivel csap össze a magyar válogatott.

Július 17-én Ausztrália ellen már vb-csoportmeccsen ugranak vízbe Märcz Tamás kiválasztottjai, két nappal később Olaszország, újabb két napra rá pedig Franciaország együttese lesz a rivális a világbajnoki csoportban.

A budapesti vb-re jelölt 18 fős magyar keret:

kapusok:
Bisztritsányi Dávid (OSC), Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)

mezőnyjátékosok:
Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!