Vizes vb 2017 - Jakabos: a két vegyesszámra kell koncentrálnom

Fina - Vizes VB 2017, 2017.05.30

Jakabos Zsuzsanna a 200 és a 400 méteres vegyesúszásra koncentrál majd a júliusi budapesti vizes világbajnokságon.

"A két vegyesszámra kell koncentrálnom, elsősorban ezekkel számolok" - mondta a 28 éves versenyző az MTI-nek. Hozzátette, ezek mellé jöhetnek a váltók, amelyek tagjaként nagyon szívesen úszik, de a kvartettek összetétele csak később derül ki.

"Kétszáz méter pillangón hiába van szintem, harmadik magyarként nem kvalifikáltam a világbajnokságra. Így azzal nem szeretnék számolni. A száz gyors viszont egy friss szám, amit még nem úsztam agyon az utóbbi 12 év világversenyein, ez új motivációt ad." - fogalmazott Jakabos, aki egyéniben többszörös Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes.

Arra a kérdésre, hogy milyen teljesítménnyel lenne elégedett a vb-n, elmondta, mindig az egyéni csúcs a célja.

"Szeretném megjavítani ezeket az időket, vagy legalább nagyon közel teljesíteni hozzájuk. Hazai közönség előtt döntőt úszni hatalmas élmény, úgyhogy ez is egy kitűzött cél" - fejtette ki.

Kitért rá, a felkészülése jól halad, két külföldi edzőtáborozáson van túl, Spanyolországban és Thaiföldön készült az év első felében.

"Júniusban Rómában lesz még egy felkészülési viadal, ez az egyik kedvenc versenyem. Illetve azt megelőzően a hétvégi Budapest Open, ahol ki tudom próbálni a Duna Arénát." - tette hozzá.

Megemlítette, járt már ugyan az új uszodában, de csak rövid időt töltött ott, és úszni még nem volt lehetősége.

"Így most fogom tudni körbejárni a medencét, és megízlelni a vizet. Elsőre nagyon tetszett, de más üresen és más versenyhangulatban" - hangsúlyozta. Hozzátette, a két versenyen nincsenek nagy elvárásai, csupán annyi, hogy segítsék a felkészülést, amely, mint mondta, "már célegyenesben van".

Jakabos a július 23. és 29. között sorra kerülő nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) sportági nagyköveteként elsők között foghatta kezébe a viadal lángját Rómában. Mint leszögezte, különleges élmény volt számára, a ceremónia előtt nem gondolta, hogy ennyire meg fog hatódni:

"Korábban nem tudtam magam beleképzelni, hiszen nem voltam még ilyen helyzetben, de fantasztikus volt."

Megjegyezte, az EYOF ütközni fog a vb-vel, amit július 14. és 30. között rendeznek, így elsősorban a saját szereplésére kell majd koncentrálnia.

"Nem tudom, haza tudok-e majd ugrani Győrbe vagy sem, de majd egyeztetjük, mennyire vág egybe a két esemény." - mondta.

Az EYOF a 14 és 18 év közötti fiatalok versenye. A győri eseményen tíz sportágban 130 versenyszámot rendeznek, és ötven országból 2500 sportolót és 1100 kísérőt várnak. Magyarországot 152 sportoló képviseli, ami rekordnak számít.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!