Vizes vb 2017 - Märtz Tamás 18 fős keretet hirdetett

Fina - Vizes VB 2017, 2017.05.28

Märtz Tamás, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya vasárnap kijelölte bő, 18 fős keretét a júliusi, budapesti vizes világbajnokságra.

A magyar szövetség honlapja szerint a névsorban a szombaton Bajnokok Ligáját nyert Szolnokból öt játékos szerepel, csakúgy, mint a BL-negyedik Egerből, valamint az OSC-ből.

A névsorban négy olyan játékos van, aki Märcz Tamás eddigi keretedzésein nem szerepelt. Közülük Varga Dénessel és Hárai Balázzsal a szakvezető korábban megbeszélte, hogy a világbajnoki felkészülésnél már ott lesznek, míg Gór-Nagy Miklós és a kapus Bisztritsányi Dávid teljesítményét végig figyelte a szezon során.

A BL hatos döntőjében nem szerepelt játékosok hétfőn orvosi vizsgálattal, majd kedden délelőtt a Margitszigeten már edzéssekkel kezdik meg a munkát. A többiek jövő vasárnap csatlakoznak, amikor is a csapat a szlovákiai Somorjára utazik, ahol június 5-én hétfőn kezdődik a komplett vb-felkészülés.

Somorja után Budapesten, majd Madridban készül a válogatott, amely a június közepén Görögországban a hagyományos Szamarcidisz Kupán szerepel, júliusban pedig a magyarországi BENU Kupán száll vízbe.

A világbajnokságon első meccsét július 17-én játssza majd az együttes.


A magyar férfi vízilabda-válogatott kerete:

-------------------------------------------

kapusok:
Bisztritsányi Dávid (OSC), Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok)

mezőnyjátékosok:
Bátori Bence (OSC), Bedő Krisztián (Eger), Decker Ádám (Eger), Erdélyi Balázs (Eger), Gór-Nagy Miklós (OSC), Hárai Balázs (Eger), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Manhercz Krisztián (Szeged), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Varga Dénes (Szolnok), Vámos Márton (Szolnok), Zalánki Gergő (OSC)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!