Bombafenyegetés miatt ürítettek ki egy orosz repülőgépet Svájcban

Terrorizmus, 2016.10.13

(MTI/Reuters) - Kiürítették csütörtökön az Aeroflot orosz légitársaság egyik utasszállító repülőgépét a genfi nemzetközi repülőtéren, miután egy férfi azt állította, hogy pokolgép van a fedélzeten - közölte a genfi főügyész hivatala.

A hatóságok őrizetbe vették a férfit, aki a repülőtér egyik jegypénztáránál azzal fenyegetett, hogy pokolgép van az egyik repülőgépen.

"Az utasszállítót feltartóztatták, amely már a kifutópályán felszálláshoz készült. Az utasokat lekísérték, senki sem sérült meg" - olvasható a dokumentumban.

"Az ügyben vizsgálat indult" - tették hozzá a közleményben.

Az orosz légitársaság közleménye szerint a bombafenyegetés miatt a 2381-es számú, Moszkvába induló járatáról szállították le az utasokat, akik egy másik repülőgéppel folytathatják utazásukat.

Az ügyészség szerint az őrizetbe vett ember egy orosz férfi. A gépet, amelyen 115-en utaztak volna, a rendőrség tűzszerész alakulata vizsgálja.

Egy repülőtéri illetékes szerint az utasszállító üresen áll a kifutópályán.

A csütörtöki incidens mindössze három hónappal azt követően történt, hogy egy nő hamis bombafenyegetést tett féltékenységből a félrelépő férje miatt és ezért a genfi repülőtéren fél napra magas készültségi fokot kellett elrendelni.

A nőt később három hónapnyi börtönre és 90 ezer svájci frank (25 millió forint) pénzbírságra ítélték a rendőrség idejének pocsékolása miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!