Brüsszeli robbantások - Emlékművet kaptak a brüsszeli terrortámadás áldozatai Molenbeekben

Terrorizmus, 2016.11.08

Emlékművet avattak a március 22-i, Brüsszelben elkövetett terrortámadás áldozatainak a belga főváros Molenbeek nevű negyedében kedden.

A molenbeeki önkormányzat tájékoztatása szerint a városrész főterén Françoise Schepmans, a kerület polgármestere és Abdellah Boussouf, a marokkó közösség főtitkára felavatták Moustapha Zoufri, molenbeeki szobrászművész A remény lángja című alkotását.

Az avatáson a marokkói származású művész elmondta, a szobrot eredetileg a marokkói bevándorlók Belgiumba érkezésének ötvenedik évfordulójára készítette volna, de a tragikus márciusi események hatására a terrortámadás áldozatainak szentelte alkotását.

Absztrakt munkájával, amelyet az arab írásjegyek ihlettek azt kívánta kifejezni, hogy minden molenbeeki polgár elítéli a történteket - tette hozzá.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson hajtottak végre terrortámadást, amelyben harmincketten meghaltak és 340-en megsérültek, köztük két magyar.

Tavaly november 13-án Párizsban hét helyszínen követtek el merényleteket, amelyekben 130 ember halt meg. A hatóságok szerint bizonyított kapcsolat van a párizsi és a brüsszeli merényletek kitervelői és elkövetői csoportjai között. A szálak mindkét esetben Molenbeekbe vezettek.

Mindkét támadás elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!