TV műsor

Egy palesztin merénylő halálra késelt három izraelit egy Rámalláh melletti telepen

Terrorizmus, 2017.07.21

Egy palesztin merénylő halálra késelt három izraelit, és súlyosan megsebesített egy negyediket a ciszjordániai Rámalláh melletti Halamis telepen. A merénylőre rálőttek, az ő sebesülése életveszélyes - jelentette péntek este a Háárec című izraeli újság honlapja.

A palesztin férfi behatolt a ciszjordániai telepen lévő házba, és késével a lakókra támadt. Egy hatvan és egy negyven év körüli férfit halálra késelt, valamint egy negyven év körüli nőt életveszélyesen, egy másik nőt pedig súlyosan megsebesített. Az életveszélyesen megsebesült nő később meghalt.

Ezután lövésekkel ártalmatlanították a támadót, akit szintén életveszélyes sebesüléssel láttak el a helyszínre érkező mentők. A biztonságiak nagy erőkkel átfésülték a települést további terroristák után kutatva.

Korábban pénteken három palesztin vesztette életét és háromszázkilencvenegy ember megsebesült a Jeruzsálemben és Ciszjordániában történt zavargásokban, amelyek az al-Aksza mecsethez vezető utaknál felállított detektoros kapuk miatt törtek ki.

A rendőrség a nap folyamán letartóztatott huszonkilenc tüntetőt, tízet Jeruzsálemben, a többieket pedig Ciszjordániában.

Mahmúd Abbász palesztin elnök péntek este bejelentette, hogy minden szinten megszakítják a kapcsolatokat Izraellel a mecsetnél bevezetett új biztonsági előírások miatt.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!