Gyalogosokat gázolt el egy furgon Londonban

Terrorizmus, 2017.06.04

Gyalogosokat gázolt el szombat este egy furgon London egyik legismertebb hídján, a London Bridge-en. A hidat lezárták, a helyszínen fegyveres rendőri egységek tartózkodnak.

A Scotland Yard egyelőre csak annyit közölt, hogy "incidens" történt a hídon.

A rendőrség közölte azt is, hogy egy másik "incidens" is történt a hídhoz közeli piac, a Borough Market környékén, és ott szintén fegyveres rendőrök tartózkodnak.

Szemtanúk helyszíni beszámolói szerint egy fehér furgon felhajtott a híd déli járdájára, ahol öt-hat gyalogost elütött.

A jármű állítólag elhajtott a helyszínről, egyes beszámolók szerint ugyanakkor a rendőrök egy férfit őrizetbe vettek.

A BBC-nek nyilatkozó szemtanúk egyike lövéseket is hallani vélt.

Ezeket az értesüléseket a rendőrség vasárnap hajnalig nem erősítette meg.

A London Bridge környéke rendkívül népszerű, szombat esténként igen zsúfolt turistaközpont. A városrészben rengeteg étterem, pub és szórakozóhely működik. A híd közvetlen közelében emelkedik Nyugat-Európa legmagasabb felhőkarcolója, a több mint 300 méter magas Shard, amelyben szintén számos étterem és egy szálloda is van.

Márciusban egy magányos merénylő, Khalid Masood járművével nagy sebességgel a gyalogosok közé hajtott a londoni Westminster híd járdáján, majd kocsijából kiszállva, a parlament épületénél késsel megölt egy rendőrt.

Annak a támadásnak a rendőrrel együtt öt halálos áldozata volt. A merénylőt a parlament fegyveres őrsége a helyszínen agyonlőtte.

Nem egészen két hete egy manchesteri popkoncert helyszínén egy öngyilkos merénylő hajtott végre robbantásos merényletet, 22 embert, köztük hét gyermeket megölve.

A manchesteri merénylet után néhány napra a legmagasabb, kritikus szintre emelték a nagy-britanniai terrorkészültségi fokozatot, de a riasztási szintet a múlt hétvégén ismét a korábbi, második legmagasabbra mérsékelték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!