Illegális bevándorlás - Bakondi: Magyarország mindenkivel szolidáris, aki a terrorizmus ellen küzd

Terrorizmus, 2017.08.29

Magyarország mindenkivel szolidáris, aki Európában a terrorizmus ellen védekezik - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán kedden.

Kiemelte: a szolidaritásnak nem lehet kizárólagos mércéje, hogy egy ország befogad-e "ismeretlen identitású, állampolgárságú és ismeretlen céllal érkezett" embereket egy központi döntés alapján.

Hangsúlyozta: Magyarország, a kormány, a magyar emberek és a rendvédelmi erők szolidárisak mindenkivel, aki Európában védekezik "az illegális migráció, a terrorizmus, a bűnözés ellen", a többi között rendőri erők külföldre küldésével, információcserével, képzéssel, technikai eszközök biztosításával vagy anyagi segítséggel például Szíriában.

Megismételte a kormány álláspontját arról, hogy a biztos megoldás nem az, ha "korlátlanul" beengednek embereket Európába, és megpróbálják őket szétosztani az Európai Unió tagállamai közt, hanem a külső határok védelme és az úgynevezett hotspotok létrehozása az EU-n kívül.

Bakondi Györgyöt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a német kancellár a nap folyamán Berlinben azt mondta: az Európai Unió még nem végezte el "házi feladatait" a menekültügyben, mert nem működőképes a dublini rendszer, és nem minden tagállam hajlandó részt venni a menekültek méltányos, tisztességes elosztásában.

Angela Merkel kijelentette, hogy a dublini uniós menekültügyi rendszer reformja és a menekültek tagállamok közötti elosztása ügyében is "intenzíven tovább kell dolgozni", mert elfogadhatatlan, hogy a tagállamok csak akkor gyakorolják a szolidaritást, ha érdekük fűződik hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!