Iszlám Állam - Szakértő: a terrorszervezet szervezettségét gyengítheti vezetőjének halála

Terrorizmus, 2017.07.14

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezet szervezettsége gyengülhet vezetőjének halálával.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szíriai emigránsszervezet kedden közölte a Reuters hírügynökséggel: "megerősített információja" van arról, hogy meghalt Abu Bakr al-Bagdadi, az Iszlám Állam terrorszervezet vezetője.

Gyarmati István az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában kifejtette: a terrorszervezet területi veszteségei mellett, a kalifa halála nagy jelentőségű. A szervezettség gyengülésével talán kevesebb lesz a nagyobb merénylet, de a kisebb terrormerényletek száma nem biztos, hogy csökkeni fog - jegyezte meg Gyarmati István, hozzátéve: ahhoz hogy az embereket félelemben tartsák, az ilyen kisebb támadások is elegendőek.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a terrorszervezethez külföldről csatlakozott harcosok közül vélhetően egyre többen térnek vissza Oroszországba, Európába. Gyarmati István szerint nem lehet száz százalékban kiszűrni őket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!