Kövér László: Magyarország nagyra értékeli Jordánia terrorizmus elleni elvi kiállását

Terrorizmus, 2017.09.07

Magyarország nagyra értékeli Jordánia stabilitását, a szélsőségek és a terrorizmus elleni elvi kiállását és áldozatvállalását - mondta Kövér László házelnök Fejszál El-Fájez jordán szenátusi elnök hivatalos látogatásán csütörtökön az Országházban.

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnökének MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az Országgyűlés elnöke a találkozón azt mondta, egyetértenek II. Abdullah király azon víziójával, amely alapján csak széles nemzetközi koalícióban, átfogó megközelítéssel számolható fel a globális terrorizmus. Kövér László a közel-keleti konfliktusok "legfájóbb következményének" nevezte az áldozatok nagy számát, a menekültek tömegeit. A házelnök hangsúlyozta: a menekültek ellátásáról a hazájukhoz legközelebbi biztonságos országokban kell gondoskodni, nemzetközi összefogással. Jordánia példamutató befogadó állam: a menekültek, közöttük 1,3 millió szír sok éve húzódó ellátása rendkívüli terhet ró a költségvetésre és a lakosságra - fogalmazott a házelnök hozzátéve: minden fórumon, így az EU-ban is támogatják a Jordániának szánt támogatás növelését.

A találkozón a felek egyetértettek abban, hogy kizárólag politikai eszközökkel lehet megoldani a szíriai konfliktust, és mindketten a közel-keleti béke zálogának tekintik Jordánia stabilitását.

Fejszál El-Fájez kijelentette, hogy Jordánia Magyarországhoz hasonlóan teljes mértékben támogatja a terrorizmus megfékezésére irányuló erőfeszítéseket.

A kétoldalú kapcsolatokról szólva a jordán szenátus elnöke ösztönözte a magyar vállalkozók jordániai befektetéseit, a szaktudás kölcsönös cseréjét valamint a turizmus, a közlekedés, és az energiaszektor terén kínálkozó együttműködési lehetőségek kihasználását.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!