Manchesteri robbantás - Andrzej Duda: közösen kell fellépni az európai értékek védelmében

Terrorizmus, 2017.05.23

A terrorizmus a civilizációnkat érő halálos kihívás, közösen kell fellépni az európai értékek védelmében - írta kedden a manchesteri terrortámadásra reagálva, II. Erzsébet brit királynőnek címzett részvétnyilvánító levelében Andrzej Duda lengyel államfő.

A terrorcselekmény "mindenkiben egyértelmű tiltakozást ébreszt, az áldozatok és hozzátartozóik iránt pedig a szolidaritás érzését kelti" - írta a lengyel elnök, hozzátéve, hogy a lengyelek imádkoznak az érintettekért.

"A terrorizmus a civilizációnkat érő halálos kihívás. Együtt kell kiállnunk Európa értékeinek, polgárainak szabadsága és biztonsága védelmében" - áll a levélben, amelynek írója a politikai felelősség, az elszántság és a bátorság nélkülözhetetlenségét hangsúlyozza. Ezek birtokában "együtt gátat vetünk a terrorizmus hullámának, amely a világunkat jelenleg érő egyik legsúlyosabb válság forrása".

Beata Szydlo kormányfő a Theresa May brit miniszterelnöknek címzett levélben nyilvánított részvétet. "A nemzetközi közösségnek határozottan szembe kell szállnia a polgárok biztonságát veszélyeztető cselekményekkel" - írta, arról biztosítva brit partnerét, hogy Lengyelország szövetséges államként kész megadni az Egyesült Királyságnak a szükséges támogatást a közös európai értékek védelmét célzó intézkedésekhez.

Mariusz Blaszczak belügyminiszter brit hivatali partnerének, Amber Ruddnak címzett részvétnyilvánításban hangsúlyozta, hogy intenzívebbé kell tenni a terrorizmus elleni harcot.

A lengyel külügyminisztérium keddi hivatalos közleménye "különös elővigyázatosságra és a helyi hatóságok utasításainak betartására" hívta fel a Manchesterben nagy számban élő lengyeleket. A közlemény szerint ellenőrzik, hogy a támadásnak nem volt-e lengyel áldozata.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!