Manchesteri robbantás - Trump és a kínai elnök telefonon fejezte ki együttérzését Theresa Maynek és a brit uralkodónak

Terrorizmus, 2017.05.23

Telefonon fejezte ki együttérzését kedden Donald Trump amerikai elnök Theresa May brit kormányfőnek az előző éjjel elkövetett manchesteri merénylet miatt, amelyben 22-en vesztették életüket, 59-en megsérültek. A kínai államfő a brit uralkodót biztosította részvétéről.

Trump jeruzsálemi látogatásáról hívta fel Theresa Mayt. A Downing Street tájékoztatása szerint az amerikai elnök és a brit kormányfő egyetértett abban, hogy a merénylet, amelynek áldozatai és sérültjei között sok a gyermek, kirívóan erkölcstelen és aljas cselekedet volt.

Trump biztosította Theresa Mayt arról, hogy az amerikai nép Nagy-Britannia mellett áll, és az Egyesült Államok eltökéltsége a terrorizmus elleni fellépésben megingathatatlan.

Donald Trump felajánlotta Londonnak az Egyesült Államok segítségét a merénylet kivizsgálásához, és hitet tett a terrorizmus elleni közös harc folytatása mellett.

A Downing Street tájékoztatása szerint kedden Hszi Csin-ping kínai elnök II. Erzsébet királynőnek fejezte ki részvétét telefonon. A kínai államfő biztosította a brit uralkodót arról, hogy "ezekben a nagyon nehéz időkben" Kína az Egyesült Királyság mellett áll.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!