Meghosszabbították a terrorizmus dicsőítése miatt előállított francia szélsőbaloldali képviselőjelölt őrizetbe vételét

Terrorizmus, 2018.03.26

Meghosszabbította hétfőn az észak-franciaországi Lisieux ügyészsége annak a radikális baloldali volt képviselőjelöltnek az őrizetbe vételét, akit előző nap terrorizmus dicsőítése miatt vettek őrizetbe.

Stéphane Poussier, a radikális baloldali Lázadó Franciaország volt képviselőjelöltjét vasárnap délelőtt az otthonában tartóztatták le azért, mert a Twitterren szombaton örömét fejezte ki amiatt, hogy a pénteki dél-franciaországi dzsihadista támadásban meghalt egy csendőr.

Arnaud Beltrame, a csendőrség 45 éves alezredese vezetette a dél-franciaoszági Trebes egyik szupermarketjében túszokat ejtő terrorista elleni akciót és önként vállalta, hogy a támadóval marad az utolsó túsz elengedéséig. Kétórás tárgyalás után a terrorista leszúrta a csendőrt, a kommandósok ezt követően hatoltak be az épületbe és megölték.

Az ügyészség közleménye szerint a 61 éves képviselőjelölt őrizetbe vételét 24 órával meghosszabbította a vádhatóság.

Terrorizmus dicsőítése hét év szabadságvesztéssel és 100 ezer eurós pénzbüntetéssel sújtható Franciaországban.

A júniusi nemzetgyűlési választásokon alulmaradt radikális jobboldali képviselőjelölt szombaton azt írta a Twitteren: "Minden egyes alkalommal, amikor egy csendőr elesik, a barátomra Rémi Fraisse-re gondolok".

Rémi Fresse egy zöldpárti aktivista volt, akit 2014-ben egy rendőri akcióban a közelében felrobbant gránát ölt meg.

A Twitterek tartalmát elítélte Jean-Luc Mélenchon, a Lázadó Franciaország vezetője és jelezte, hogy feljelentést tesz terrorizmus dicsőítése miatt Stéphane Poussier ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!