Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Őrizetbe vettek négy dzsihadista szimpatizánst Brüsszelben

Terrorizmus, 2017.07.05

Őrizetbe vettek négy nőt és fegyvereket is lefoglaltak a terrorizmus elleni műveletek keretében Brüsszelben - közölte a belga főügyészség szerdán.

Eric Van der Sypt főügyész tájékoztatása szerint a gyanúsítottakat illegális fegyvertartás vádjával vették őrizetbe. A Kamikaze Riders nevű, dzsihadista szimpatizáns motoros csoport tagjaival vannak kapcsolatban.

A nők személy szerint azokkal a motorosokkal tartottak kapcsolatot, akiket 2015-ben azért vettek őrizetbe, mert terrortámadás elkövetésével fenyegetőztek. A támadás elkövetésének veszélye miatt Brüsszelben nem tartották meg az újévi szabadtéri ünnepségeket.

A most elfogott négy ember kihallgatása megkezdődött - tette hozzá a főügyész.

Tavalyelőtt év végén nyolc embert vettek őrizetbe Brüsszelben a Kamikaze Riders tagjai ellen indított vizsgálat keretében. A házkutatások során katonai egyenruhákat és az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezettől származó propagandaanyagokat találtak, fegyvereket vagy robbanószert azonban nem.

A Kamikaze Riders Facebook-oldalán motorkerékpárokat ábrázoló fotók és Izrael-ellenes videók láthatók. Az egyik bejegyzésben Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt Adolf Hitler náci diktátorhoz hasonlították.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!