RÖVIDHÍR - Lomnici Zoltán: negatívan befolyásolná a román-magyar kapcsolatokat, ha nem szabadulna Beke István és Szőcs Zoltán

Terrorizmus, 2019.04.03

Negatívan befolyásolná a román-magyar kapcsolatokat, ha a román legfelsőbb bíróság nem határozna a terrorizmus vádjával elítélt Beke István és Szőcs Zoltán elengedéséről - közölte Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsa civil szervezet elnöke szerdán az MTI-vel.

A magyar Legfelsőbb Bíróság volt elnöke azt követően nyilatkozott telefonon az MTI-nek, hogy Bajkai István fideszes országgyűlési képviselővel együtt meglátogatta az erdélyi feketehalmi börtönben a terrorizmus vádjával elítélt Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, akiknek ügyét április kilencedikén ismét napirendre veszi a román legfelsőbb bíróság. A látogatás során a börtön igazgatójával is tárgyaltak, majd a börtön mellett tartottak sajtótájékoztatót.

"Meggyőződésünk, hogy szabadítani kell a székely politikai foglyokat, mert az eljárás tisztességtelen volt, a bizonyítékok nem elégségesek a büntetőjogi felelősségük megállapításához - jelentette ki Lomnici Zoltán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!