Legfrissebb

Még több...


TV műsor

Schöpflin György: időszerű az uniós védelempolitika újragondolása

Terrorizmus, 2017.03.16

A Közel-Kelet válsága, a terrorizmus terjedése, Oroszország szerepe és az Egyesült Államok nyomása mind azt bizonyítják, hogy időszerű az uniós védelempolitika újragondolása - jelentette ki Schöpflin György, a Fidesz európai parlamenti képviselője, az EP biztonság- és védelempolitikai albizottságának tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A néppárti politikus úgy vélekedett, az Európai Uniónak minden lehetősége megvan arra, hogy a védelem és biztonság területén továbblépjen, ráadásul a katonai technológia fejlesztése további innovációt eredményezhet.

A képviselő szerint Európa elhanyagolta a "kemény hatalom" fejlesztését, noha a lisszaboni szerződés egyértelműen fogalmaz az uniós szintű működési kapacitás fejlesztéséről, a közös védelemről, a tagállamok közötti együttműködésről és a katonai képességek fokozatos erősítéséről.

Schöpflin György szerint a terrorizmus elleni küzdelem területén létrehozott együttműködés, valamint a közös katonai beszerzések előnyei is tovább erősítik a védelmi és biztonsági struktúrákat.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!