Szentpétervári robbantás - Az Európai Unió és a NATO is részvétét fejezte ki az áldozatok rokonainak

Terrorizmus, 2017.04.03

Több uniós vezető, illetve a NATO és az Európa Tanács főtitkára is részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a hétfői szentpétervári robbantás után.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke közleményt adott ki, amelyben azt írta, mélységesen lesújtották és elszomorították a történtek, és hangsúlyozta, semmi sem igazolhatja az ilyen barbár tetteket.

"Sajnos nem először szenvednek el hasonló tragédiát ennek a gyönyörű városnak a lakosai" - fogalmazott.

Az Európai Unió részéről mások mellett Donald Tusk, az Európai Tanács és Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke, valamint Federica Mogherini kül- és biztonságpolitikai főképviselő is részvétét fejezte ki. Utóbbi leszögezte, hogy az EU "a lehető leghatározottabban elítéli az erőszak minden formáját", és gyors felépülést kívánt a sebesülteknek.

Később Jens Stoltenberg NATO-főtitkár is együttérzését fejezte ki az események miatt.

A történtekre Thorbjorn Jagland, az Európa Tanács főtitkára is reagált, azt írva, hogy lesújtották a történtek, és részvétéről biztosította Oroszországot.

Robbantás történt hétfőn a szentpétervári metrón, a detonációban tíz ember életét vesztette, több tucatnyian megsebesültek. Az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság terrorcselekménynek minősítette a történteket, de megjegyezte, hogy más lehetséges verziókat is mérlegel. Elkövetőként eddig egyetlen szervezet sem jelentkezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!