Szentpétervári robbantás - Interfax: a hatóságok által vizsgált egyik verzió szerint öngyilkos merénylő robbantott

Terrorizmus, 2017.04.03

A szentpétervári metróban hétfőn történt robbantást előzetes adatok szerint öngyilkos merénylő követte el - jelentette az Interfax orosz hírügynökség a rendvédelmi szervek egyik meg nem nevezett tisztségviselőjére hivatkozva.

"Az egyik verzió szerint a robbanószerkezetet a szentpétervári metróban egy öngyilkos merénylő hozta működésbe. Előzetes információk szerint egy 23 éves, Közép-Ázsiából származó férfi volt" - tette hozzá az illetékes. A forrás szerint a férfi kapcsolatban állt Oroszországban betiltott szélsőséges iszlamista csoportokkal. A terrorista feltételezhetően a hátizsákjában vitte be a robbanószerkezetet a metróba.



Mint az illetékes kifejtette, a helyszínen talált maradványok azt a verziót támasztják alá, hogy a robbantást öngyilkos merénylő követte el, de végleges megállapításokat csak DNS-szakértői vizsgálatot követően lehet tenni.

Elmondása szerint az a fekete ruhás férfi, akit a metró biztonsági kamerájának felvételei rögzítettek és akit korábban a nap folyamán a támadás gyanúsítottjaként jelöltek meg a hatóságok, időközben jelentkezett a rendőrségen és ártatlannak vallotta magát.

A Fontanka szentpétervári hírportál hétfő éjjeli értesülése szerint 14-re nőtt a Szentpéterváron elkövetett metrórobbantás halálos áldozatainak száma. Az orosz szövetségi Nyomozó Bizottság (SZK) által terrorcselekménynek nyilvánított támadásnak hivatalos források késő esti közlése szerint 11 halálos áldozata és csaknem félszáz sebesültje volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!