Szíria - Hat orosz hadászati bombázó és egy tengeralattjáró támadta a terroristákat

Terrorizmus, 2017.11.03

Hat Tu-22M3-as típusú hadászati bombázó és a Kolpino tengeralattjáró intézett támadást az Iszlám Állam (IÁ) elnevezésű terrorszervezet Deir-ez Zór tartományban található infrastruktúrája ellen - közölte pénteken Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

A légitámadás és a tengeralattjáróról kilőtt hat, Kalibr típusú manőverező robotrepülőgép Abu-Kemál település térségében erődítményeket, fegyver- és hadianyag-raktárakat, valamint harcálláspontokat semmisített meg. Konasenkov tábornok szerint a terroristák "nagyon súlyos" veszteségeket szenvedtek. Mint mondta, a csapások lehetővé tették, hogy a szíriai kormányerők támadást indíthassanak az IÁ utolsó szíriai erőssége ellen.

A Kolpino alámerült állapotban, több mint 650 kilométeres távolságról lőtte ki a Kalibr "szárnyas rakétákat". A légicsapásban részt vettek a szíriai Hmejmímben található orosz légitámaszpontról felszállt Szu-24-es és Szu-34-es bombázók is. A hadászati bombázókat az ugyancsak innen levegőbe emelt Szu-30SzM, Szu-35-ös és MiG-29-es vadászgépek biztosították.

Konasenkov beszámolja szerint a Tu-22-esek az elmúlt három nap alatt 18 légicsapást mértek az IÁ állásaira Kelet-Szíriában, a Velikij Novgorod és a Kolpino tengeralattjáró pedig kilenc Kalibr típusú manőverező robotrepülőgépet bocsátott fel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!