Terrorizmus - Elítélték Németországban az Iszlám Állam terrorszervezet három tagját

Terrorizmus, 2018.03.12

Elítélték hétfőn a németországi Hamburgban az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezett három szíriai állampolgárságú tagját.

A hamburgi tartományi felsőbíróság szerint a három férfi úgynevezett alvó terrorista volt. A menekültek között elrejtőzve szivárogtak be Németországba 2015-ben, azzal a feladattal, hogy álljanak készen terrortámadás végrehajtására.

Egyiküket hat és fél év szabadságvesztésre ítélték külföldi terrorista szervezetben viselt tagság miatt. A másik kettőt enyhébb, három és fél év szabadságvesztésre ítélték, arra hivatkozva, hogy a bűncselekmény elkövetésekor fiatalkorúak voltak.

A bíróság a per harminc tárgyalási napja alatt arra a meggyőződésre jutott, hogy a három férfi ugyanolyan terrorista csoportot alkotott, mint a 2015 novemberében Párizsban történt merényletsorozat elkövetői, de lebuktak, mielőtt aktiválták volna őket. Ezt támasztja alá az egyik vádlott beismerő vallomása is.

A német hatóságok minden bizonnyal súlyos terrorcselekményt akadályoztak meg a csoport nemzetközi együttműködés révén sikerült elfogásával. A terroristáknak ugyan még nem voltak konkrét terveik, amikor 2016 szeptemberében őrizetbe vették őket Schleswig-Holstein tartománybeli menekültszállásokon, de egész biztosan merényletek elkövetésének szándékával érkeztek az országba, és sok a párhuzamosság esetük és a párizsi támadássorozat között - emelték ki az ítélet indoklásában a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati médiatársaság beszámolója szerint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!