Terrorizmus - Németországban elítéltek egy iszlamista terroristát

Terrorizmus, 2017.04.03

Életfogytig tartó börötönbüntetésre ítéltek hétfőn Németországban egy iszlamista terroristát.

A düsseldorfi tartományi felsőbíróság bizonyítottnak találta, hogy a Marco G. néven azonosított német férfi próbált robbantásos merényletet elkövetni 2012-ben a bonni főpályaudvaron.

A tárgyalóterembe az Allahu akbar! (Allah a leghatalmasabb!) felkiáltással belépő férfi a bíróság szerint a pokolgépes merénylettel különösen súlyos emberölési kísérletben bűnös, ezért büntetése tényleges életfogytiglani szabadságvesztés, vagyis nem szabadulhat 15 év után, hanem haláláig börtönben marad.

A 29 éves férfit az Észak-Rajna-Vesztfáliáért Polgári Mozgalom (Pro-NRW) nevű iszlámellenes szélsőjobboldali párt vezetői elleni összeesküvésben is bűnös találták. Ezért három társát is elítélték, ők 12-12, illetve 9 év 6 hónap szabadságvesztés büntetést kaptak.

Az iszlamista terrorista 2012. december 10-én egy sporttáskába rejtett pokolgépet helyezett el a bonni főpályaudvar egyik peronján. A bíróság szerint a robbanószerkezet működőképes volt és nagy pusztítást végzett volna. Valószínűleg azért nem lépett működésbe, mert vonatra várakozó fiatalok rugdosni kezdték a gazdátlan csomagot, és így meghibásodott.

A bíróság szerint a terrorista és társai a Pro-NRW 28 tisztségviselőjének meggyilkolására esküdtek össze. A csoportot 2013 tavaszán, közvetlenül az első tervezett rajtaütés előtt fogta el a rendőrség.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!