Terrorizmus - Németországban rendőrökre támadt az Iszlám Állam egy feltételezett követője

Terrorizmus, 2016.10.31

Németországban rendőrökre támadt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy feltételezett követője, a támadót őrizetbe vették, a rendőrök nem sebesültek meg - jelentette hétfőn hírportálján az N24 hírtelevízió.

Az egykori NDK-ban született, muzulmán vallású 53 éves nő vasárnap reggel az "Allahu akbar" (Allah a leghatalmasabb) kiáltást hallatva, szőnyegvágó késsel rontott rá mühlheimi otthonában a rendőrökre, akiket azért riasztottak a helyszínre, mert az ötödik emeleti lakásból különböző berendezési tárgyakat, köztük lámpákat, könyveket dobált az utcára.

Nem engedte be a rendőröket, akik ezért betörték az ajtót és behatoltak a lakásba. Az elfátyolozott nő ekkor rontott rájuk. A rendőrök paprikaspray-vel válaszoltak a késes támadásra és kilátásba helyezték lőfegyverük használatát - tájékoztatott az esseni rendőrség szóvivője. Az intézkedés közben a támadó könnyebben megsebesült. Egy pszichiátriai intézetbe szállították.

A lakásban talált zászlók arra utalnak, hogy a támadó az IÁ követője. Ügyében a Hessen tartományi rendőrség államvédelmi osztálya kezdett nyomozást. Korábban is volt dolga a rendőrséggel "iszlamista motivációjú bűncselekmények" miatt, ezekről egyelőre nem ismertek részletek. Azt sem tudni, hogy miért dobált tárgyakat lakása ablakán keresztül az utcára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!