Terrorizmus - Németországban terrorgyanú miatt őrizetbe vettek két iszlamistát

Terrorizmus, 2017.02.09

Küszöbönálló terrortámadás gyanúja miatt nagyszabású razziát tartottak és őrizetbe vettek két, közveszélyes iszlamistaként számon tartott férfit a németországi Göttingenben csütörtökre virradóra.

Az Alsó-Szászország tartományban fekvő város rendőrségének közleménye szerint egy 27 éves algériai és egy 23 éves nigériai állampolgárt vettek őrizetbe. Mindketten családjukkal élnek Göttingenben, és hosszú ideje a helyi szalafista - radikális iszlamista - körökhöz tartoznak.

Az utóbbi napokban egyre sűrűsödtek egy "lehetséges, konkrét, küszöbönálló terrortámadásra" utaló jelek, ezért gyorsan fel kellett lépni a két közveszélyes férfival és közvetlen környezetükkel szemben - áll a közleményben, amely szerint mintegy 450 rendőr, köztük egy terrorelhárító különleges alakulat mozgósításával 12 helyszínen tartottak házkutatást. Részletes tájékoztatást későbbre ígértek.

A szalafizmus a radikális iszlamizmus legnépszerűbb németországi irányzata, elveti a világi államot, és a saría, az iszlám jogrend alapján működő állam kiépítésére törekszik. A szalafisták száma 10 ezerre tehető. A 82,8 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muszlim él, többségük szunnita török.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!