Terrorizmus - Őrizetbe vettek egy fegyverest terrorizmus gyanúja miatt Brüsszelben

Terrorizmus, 2016.12.20

Házkutatást tartottak a belga hatóságok terrorizmus gyanúja miatt hétfő este Brüsszelben, és az akció során egy embert őrizetbe vettek, akinél fegyvereket találtak - közölte kedden a szövetségi ügyészség.

A vádhatóság tájékoztatása szerint a gyanúsított korábban "terrorista jellegű" fenyegetéseket tett, ezért több utcát is lezártak a brüsszeli Schaerbeek negyedben hétfő este végrehajtott műveletet megelőzően.

A nyomozók fegyvereket és számítógépeket foglaltak le, illetve tűzszerészeket hívtak egy gyanús csomag átvizsgálására, végül azonban nem találtak robbanószert.

A 34 éves férfi kisebb bűncselekmények miatt már korábban is a rendőrség látókörébe került, előzetes letartóztatásáról kedden fog dönteni a bíróság.

Március 22-én Brüsszelben a Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson is terrortámadást hajtottak végre, harminckét ember halálát okozva. A robbantásos merényletek elkövetőjeként az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett. Belgiumban a hatóságok még mindig hármas, azaz "súlyos" fokozaton tartják az ország terrorkészültségi szintjét. Ez azt jelenti, hogy a fenyegetés jelentős, "lehetséges és valószínű" a terrortámadás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!