TV műsor

Terrorizmus - Szakértő: lehetett tudni, hogy kimondhatják a tűzparancsot

Terrorizmus, 2017.08.27

Néhány hónapja már várható Nógrádi György szerint, hogy valahol "kimondják a tűzparancsot" a terroristák ellen. A biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán nyilatkozott vasárnap Luigi Brugnaro velencei polgármester bejelentéséről, aki a héten közölte, utasításba fogja adni a rendőröknek, ha valaki a Szent Márk téren "Allah Akbar"-t (Allah a legnagyobb) kezd kiabálni, akkor azonnal le kell lőni.

Nógrádi György úgy fogalmazott: az Iszlám Állam tevékenységének hatására radikalizálódott sok Európában élő iszlám ember, ugyanakkor egyre több európai mondja azt, hogy elég volt.

Kitért arra is, hogy az Európába áramló menekülteknek csak a töredéke ténylegesen politikai menekült. Egyes európai várakozásokkal ellentétben nem a képzett, nyelveket beszélő fiatalok jöttek, az érkezők döntő részének nincs semmilyen iskolai végzettsége, nem tudnak nyelveket; egy részük radikalizálódott, más részüket az Iszlám Állam küldte - fejtette ki.

A merényletek száma megnőtt Nyugat-Európában, az európai emberek rendet akarnak, a rend és a biztonság került az első helyre - mondta.

A velencei polgármester kijelentése a jéghegy csúcsa, a jéghegy még csak most jön - hangsúlyozta Nógrádi György.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!