V4-Egyiptom-csúcs - A V4-ek méltatták Egyiptom küzdelmét az illegális migráció ellen

Terrorizmus, 2017.07.04

A szlovák, a cseh és a lengyel miniszterelnök is méltatta Egyiptom erőfeszítéseit az illegális migráció, az embercsempészet és a terrorizmus elleni harcban.

A keddi budapesti V4-Egyiptom-csúcstalálkozó - a magyar V4-elnökség nyitóeseményét - után Robert Fico szlovák kormányfő kiemelte: Egyiptom fontos szerepet játszik a terrorizmus elleni harcban a mediterrán régióban, olyan ország, amely képes megvédeni határait és megakadályozni, hogy a területén át migránsok érkezzenek Európába.

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök sajtónyilatkozatában szintén arról beszélt: Egyiptom - amely kulcsfontosságú partner Észak-Afrikában és a Közel-Keleten - nagy erőfeszítéseket vállal a terrorizmus elleni harcban, aktív módon részt vesz az illegális migráció és embercsempészek elleni küzdelemben, és képes megakadályozni, hogy utóbbiak hajói elinduljanak partjaitól Európa felé.

Beata Szydlo lengyel miniszterelnök hangsúlyozta: a V4 és Egyiptom közös érdeke és felelőssége az embercsempészet és emberkereskedelem felszámolása, és együtt kell működniük az illegális migráció kiváltó okainak megszüntetésében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!