Elnökről és elnökhelyettesről szóló koncepciót javasol a Jobbik választmánya

Választás 2018, 2018.04.27

A Jobbik országos választmánya egy elnökről és elnökhelyettesről szóló koncepciót fogadott el, erről szombaton szavazhat az ellenzéki párt kongresszusa - derül ki Gyöngyösi Márton jobbikos politikus Facebook-bejegyzéséből. Az ellenzéki pártnak eddig elnöke és több alelnöke volt, s a parlamenti választás után társelnöki rendszer bevezetése vetődött fel.

A Jobbik zárt kongresszusán az alapszabály-módosításokról kell állást foglalniuk az alapszervezetek által delegált tagoknak. Két héttel később, május 12-én tisztújító kongresszus lesz, a személyi döntéseket ezen hozzák meg.

A párt elnöksége korábban arra tett javaslatot, hogy Gyöngyösi Márton és Sneider Tamás társelnökként irányítsa a pártot, az áttérés tervét a feladatmegosztással indokolták.

Vona Gábor leköszönő pártelnök az április 8-ai országgyűlési választás után jelentette be lemondási szándékát, másnap pedig közölte: nem méreti meg magát a Jobbik tisztújításán és listás parlamenti mandátumát sem veszi át. A politikus 2006. november 25. óta volt a Jobbik elnöke.

Gyöngyösi Márton - aki 2010 óta a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettese és külügyi szakpolitikusa - közösségi oldalán azt írta: tudja, hogy vannak, akik még tartanak egy új felállástól, de úgy gondolja, nincs ok aggodalomra.

Sneider Tamást, a Jobbik és az Országgyűlés alelnökét régi jobbikosként jellemezte, aki maga is végigjárta a néppártosodás útját és akinél jobban kevesen ismerik a szervezetet. Önmagáról szólva pedig azt közölte: sokat dolgozott és dolgozik azon, hogy a Jobbikot külföldön is komoly, kormányképes erőként ismerjék el.

Gyöngyösi Márton azt is megfogalmazta: tudja, hogy kettejük támogatásával biztos úton halad tovább a párt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!